Het JCFA is per heden onderdeel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Klik hier om naar de nieuwe website te gaan!

JCFA is samen!

per heden zijn wij onderdeel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam.

 

ga naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/amsterdam voor informatie en om een aanvraag in te dienen!

 

 

Instrumentenuitleen

Het Jongerencultuurfonds Amsterdam maakt muziekles mogelijk voor kinderen en jongeren in Amsterdam. Als er thuis te weinig geld is voor les helpen wij met het betalen van het lesgeld. Ook kan sinds kort gratis een instrument geleend worden. De instrumenten worden beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest.

De instrumenten worden gratis uitgeleend maar voor de administratiekosten wordt aan de ouder een eenmalige bijdrage van €10,- gevraagd. Ook dienen de ouders een bruikleenovereenkomst te tekenen.

Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Heeft het kind al muziekles en is er een ander of beter instrument nodig? Dat kan ook! Stuur een mail naar info@jongerencultuurfonds.nl o.v.v. het aanvraagnummer en een korte toelichting van de muziekdocent over het benodigde instrument.

Let op: Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jongerencultuurfonds.

Heb jij de poster online of op school gezien en wil je op les? De juf of meester, de docent of een Ouder-en Kindadviseur op school kan je helpen om samen met je ouder(s) een aanvraag voor muziekles en een instrument te doen.

Voor kinderen en jongeren woonachtig buiten Amsterdam kan men een aanvraag doen via www.jeugdcultuurfonds.nl