Inkomensdaling door COVID-19? Het Jongerencultuurfonds is er ook voor jou! KLIK HIER!
girl_with_curls

VRAAG NU AAN VOOR NA DE ZOMERVAKANTIE!

Inkomensdaling door Corona? Wij kunnen bijdragen aan het lesgeld voor culturele activiteiten.
Klik hier om te kijken als je in aanmerking kan komen voor een lesgeldvergoeding vanwege jouw inkomensdaling door covid.

Heb je een stadspas? Klik dan hier om een aanvraag te starten.

Per heden kan er voor het nieuwe schooljaar 2021-2022 opnieuw een aanvraag worden ingediend.

Instrumentenuitleen

Het Jongerencultuurfonds Amsterdam maakt muziekles mogelijk voor kinderen en jongeren in Amsterdam. Als er thuis te weinig geld is voor les helpen wij met het betalen van het lesgeld. Ook kan sinds kort gratis een instrument geleend worden. De instrumenten worden beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest.

De instrumenten worden gratis uitgeleend maar voor de administratiekosten wordt aan de ouder een eenmalige bijdrage van €10,- gevraagd. Ook dienen de ouders een bruikleenovereenkomst te tekenen.

Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Heeft het kind al muziekles en is er een ander of beter instrument nodig? Dat kan ook! Stuur een mail naar info@jongerencultuurfonds.nl o.v.v. het aanvraagnummer en een korte toelichting van de muziekdocent over het benodigde instrument.

Let op: Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jongerencultuurfonds.

Heb jij de poster online of op school gezien en wil je op les? De juf of meester, de docent of een Ouder-en Kindadviseur op school kan je helpen om samen met je ouder(s) een aanvraag voor muziekles en een instrument te doen.

Voor kinderen en jongeren woonachtig buiten Amsterdam kan men een aanvraag doen via www.jeugdcultuurfonds.nl