Inkomensdaling door COVID-19? Het Jongerencultuurfonds is er ook voor jou! KLIK HIER!
girl_with_curls

Inkomensdaling door Corona?

Heb jij een inkomensdaling door Corona? We zijn er ook voor jou.
Klik hier om meer te lezen over de speciale regeling voor ouders die geraakt zijn door corona en geen stadspas hebben.

 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons op social media

Waarom is het Jongerencultuurfonds er?

Wist je dat in Amsterdam veel kinderen in een arm gezin leven? Van elke vier kinderen leeft er één in een gezin onder de armoedegrens. Voor deze kinderen is het helemaal niet gewoon om naar dansles of muziekles te gaan. 

Wij willen dat álle Amsterdamse kinderen de kans krijgen om creatieve lessen te doen. Dat is niet alleen leuk, je leert er ook nog eens veel van. De kinderen ontdekken waar ze goed in zijn. Zo krijgen ze meer vertrouwen in zichzelf. En leren ze beter met anderen om te gaan. Want in de lessen kan je samen spelen en samen iets maken.

Wat doet het Jongerenculuurfonds Amsterdam?

Wij maken het makkelijk voor ouders met een laag inkomen. We laten zien waar ze de creatieve lessen kunnen vinden. En wij betalen mee. We betalen maximaal € 450,- per schooljaar en per kind.

Wat is cultuur?

Wij zijn het Jongerencultuurfonds. Maar wat is cultuur? Bij ons betekent cultuur: creatieve lessen volgen. Je kunt denken aan ballet, streetdance, hiphop, gitaarspelen of schilderen. Musical en fanfare. Maar ook gedichten schrijven, kleding ontwerpen, sieraden maken en nog véél meer… Kijk op Kunstvol.nl voor creatieve lessen bij jou in de buurt.

Wil je liever zwemlessen of sportlessen? Ga daarvoor naar het Jeugdfondssport Amsterdam Amsterdam. Want wij betalen daar niet voor.

Hoe werkt het Jongerencultuurfonds Amsterdam?

 • 1 Stap 1 Aanvraag

  De aanvrager dient een aanvraag voor een jongere bij het JCFA in

 • 2 Stap 2 Beoordeling

  Medewerker van het JCFA bekijkt of de aanvraag aan alle voorwaarden voldoet. Bij onduidelijkheden nemen we contact op met de aanvrager.

 • 3 Stap 3 Besluit

  De aanvrager ontvangt een mail met ons besluit. Elke aanvraag krijgt een uniek dossiernummer.
  Bij afwijzing wordt getracht de aanvrager  zo goed mogelijk door te verwijzen.

 • 4 Stap 4 Facturering

  Indien de aanvraag is toegekend ontvangt de  aanvrager het verzoek om de factuur voor de lessen aan het JCFA te mailen. De factuur mag ook door de ouder/verzorger of culturele instellingen worden ingestuurd.

 • 5 Stap 5 Betaling

  Zodra de factuur binnen is betaalt het JCFA zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen drie weken het toegekende bedrag rechtstreeks uit aan de culturele instelling.

De mensen achter het jongerencultuurfonds

Het Jongerencultuurfonds Amsterdam is in 2006 opgericht door Hanneke van Wees (statutair directeur en bestuurder) en Elaine van Beurden (erelid). Het salaris en de regeling van de overige arbeidsvoorwaarden van de directeur worden vastgesteld door de Raad van Toezicht, met inachtneming van de vigerende wet- en regelgeving.

De huidige kantoorbezetting bestaat uit drie medewerkers, Hanneke van Wees, Elvira d’Agrella en Hannah Kooke. Naast deze medewerkers bestaat de organisatie uit vele vrijwilligers die op oproepbasis het JCFA op gebied van werving en voorlichting ondersteunen.

Het JCFA heeft een Raad van Toezicht die bestaat uit personen die vanuit verschillende achtergronden hun kennis en expertise beschikbaar stellen.Leden van de Raad van Toezicht ontvangen voor de uitoefening van hun functie geen beloning. Kosten die door leden worden gemaakt in de uitoefening van hun functie worden op declaratiebasis vergoed.

Ook worden wij ondersteund door onze ambassadeurs.