Het JCFA is per heden onderdeel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Klik hier om naar de nieuwe website te gaan!

JCFA is samen!

per heden zijn wij onderdeel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam.

 

ga naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/amsterdam voor informatie en om een aanvraag in te dienen!

 

 

Waarom is het Jongerencultuurfonds er?

Wist je dat in Amsterdam en Weesp veel kinderen in een arm gezin leven? Van elke vier kinderen leeft er één in een gezin onder de armoedegrens. Voor deze kinderen is het helemaal niet gewoon om naar dansles of muziekles te gaan. 

Wij willen dat álle Amsterdamse kinderen en kinderen uit Weesp de kans krijgen om creatieve lessen te doen. Dat is niet alleen leuk, je leert er ook nog eens veel van. De kinderen ontdekken waar ze goed in zijn. Zo krijgen ze meer vertrouwen in zichzelf. En leren ze beter met anderen om te gaan. Want in de lessen kan je samen spelen en samen iets maken.

Wat doet het Jongerenculuurfonds Amsterdam?

Wij maken het makkelijk voor ouders met een laag inkomen. We laten zien waar ze de creatieve lessen kunnen vinden. En wij betalen mee. We betalen maximaal € 450,- per schooljaar en per kind.

Wat is cultuur?

Wij zijn het Jongerencultuurfonds. Maar wat is cultuur? Bij ons betekent cultuur: creatieve lessen volgen. Je kunt denken aan ballet, streetdance, hiphop, gitaarspelen of schilderen. Musical en fanfare. Maar ook gedichten schrijven, kleding ontwerpen, sieraden maken en nog véél meer… Kijk op Kunstvol.nl voor creatieve lessen bij jou in de buurt.

Wil je liever zwemlessen of sportlessen? Ga daarvoor naar het Jeugdfondssport Amsterdam Amsterdam. Want wij betalen daar niet voor.

Hoe werkt het Jongerencultuurfonds Amsterdam?

 • 1 Stap 1 Aanvraag

  De aanvrager dient een aanvraag voor een jongere bij het JCFA in

 • 2 Stap 2 Beoordeling

  Medewerker van het JCFA bekijkt of de aanvraag aan alle voorwaarden voldoet. Bij onduidelijkheden nemen we contact op met de aanvrager.

 • 3 Stap 3 Besluit

  De aanvrager ontvangt een mail met ons besluit. Elke aanvraag krijgt een uniek dossiernummer.
  Bij afwijzing wordt getracht de aanvrager  zo goed mogelijk door te verwijzen.

 • 4 Stap 4 Facturering

  Indien de aanvraag is toegekend ontvangt de  aanvrager het verzoek om de factuur voor de lessen aan het JCFA te mailen. De factuur mag ook door de ouder/verzorger of culturele instellingen worden ingestuurd.

 • 5 Stap 5 Betaling

  Zodra de factuur binnen is betaalt het JCFA zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen drie weken het toegekende bedrag rechtstreeks uit aan de culturele instelling.