Jongerencultuurfonds

PAK AAN!

Het Jongerencultuurfonds Amsterdam maakt  muziekles mogelijk voor kinderen en jongeren in Amsterdam. Als er thuis te weinig geld is voor les helpen wij met het betalen van het  lesgeld. Ook kan sinds kort gratis een instrument geleend worden. De instrumenten worden beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest.

De instrumenten worden gratis uitgeleend maar voor de administratiekosten wordt aan de ouder een eenmalige bijdrage van €10,- gevraagd. Ook dienen de ouders een bruikleenovereenkomst te tekenen. Zie hier een voorbeeld van Bruikleenovereenkomst.

Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Heeft het kind al muziekles en is er een ander of beter instrument nodig? Dat kan ook! Stuur een mail naar info@jongerencultuurfonds.nl o.v.v. het aanvraagnummer en een korte toelichting van de muziekdocent over het benodigde instrument.

Let op: Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jongerencultuurfonds.

Bent u ouder, leerkracht of muziekdocent? Ouders en muziekdocenten kunnen niet zelf een aanvraag voor muziekles en instrument indienen. Aanvragen worden gedaan door een ‘intermediair’: bijvoorbeeld een leerkracht, een medewerker van Ouder-en Kindteams, jeugdzorg  of schuldhulpverlening. Meer weten over het doen van een aanvraag? Lees hier verder.

Bent u intermediair ? Ga dan direct door naar aanvragen. U kunt daar eenvoudig online een aanvraag doen voor een bijdrage in het lesgeld en een instrument.

Heb jij de poster online of op school gezien en wil je op les? De juf of meester, de docent of een Ouder-en Kindadviseur  op school kan je helpen om samen met je ouder(s) een aanvraag voor muziekles en een instrument te doen.

Voor kinderen en jongeren woonachtig buiten Amsterdam kan men  een aanvraag doen via www.jeugdcultuurfonds.nl

het jongerencultuurfonds wordt onder andere gesteund door: