Het JCFA is per heden onderdeel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Klik hier om naar de nieuwe website te gaan!

JCFA is samen!

per heden zijn wij onderdeel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam.

 

ga naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/amsterdam voor informatie en om een aanvraag in te dienen!

 

 

Van leerling naar dansleraar

Jamil volgt zijn droom; na jarenlang danslessen staat hij nu zelf voor de les als dansdocent.

In minima gezinnen is er niet altijd genoeg geld om kinderen naar dans- of muziekles te kunnen sturen. Het Jongerencultuurfonds kan in deze gezinnen ondersteunen. Jamil heeft met de subsidie van het fonds danslessen gevolgd. Hij was acht jaar toen hij begon als leerling met de danslessen en inmiddels staat hij nu zelf als dansleraar voor de dansles! Wij Zijn Amsterdam (AT5) maakte een reportage over Jamil die een droom van vele beginnende dansers waarmaakte: van leerling naar dansleraar!

“In de toekomst hoop ik mee te kunnen doen aan dansshows en series. Zolang het maar met dans te maken heeft”Jamil Standar, Danser en docent.

“We ondersteunen de gezinnen door lesgeldvergoeding voor culturele activiteiten aan te bieden”, vertelt Elvira d’Agrella van het JCFA. “Dit kan muziek zijn, zang, dans, theater, maar ook dj-lessen, brassbandlessen of boetseren. Cultuur is een breed begrip en er valt dus veel onder. Per kind vergoeden we 450 euro per jaar.” 

Jamil zat eerst op voetbal. “Mijn zusje danste hier al voor mij, ik zat toen nog op voetbal”, vertelt hij. Toen hij voor de gein een paar danslessen ging volgen was hij verkocht. Hij ruilde zijn tricks op het voetbalveld in voor de danslessen in Global Dance Centre. Hij was toen acht jaar.
Jamil is inmiddels 16 jaar volgt nog steeds lessen vanuit het JCFA en staat nu zelf ook voor de klas als dansdocent bij Global Dance Centre.

“In de toekomst hoop ik mee te kunnen doen aan dansshows en series. Zolang het maar met dans te maken heeft”Jamil Standar, Danser en docent.

“Onze missie is om ieder kind een kans op kunst te geven”
Elvira d’Agrella, Jongerencultuurfonds Amsterdam

“Hij is natuurlijk super jong, is helemaal bezig met TikTok en hij zit in de nieuwe generatie. Ook de meiden zijn helemaal gek op hem, dus hij moest wel bij ons komen”, vertelt Nicholas Shaker, eigenaar van Global Dance Centre. Shaker is super trots is op Jamil. De leerlingen van Jamil vertellen hoe goed hij is. “Ik vind mijn leraar helemaal toppie!” zegt een van de jonge leerlingen.

“Het JCFA maakt zo veel mogelijk, want kinderen kunnen bijvoorbeeld gaan dansen, zingen of een muziekinstrument bespelen” zegt Shaker. “Dat jongeren in deze tijd het cultuurfonds hebben is een droom.”

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

“In de toekomst hoop ik mee te kunnen doen aan dansshows, series, het maakt mij eigenlijk niks uit. Als het maar met dans te maken heeft” zegt Jamil.

Elvira hoopt met het fonds nog aan veel van dit soort dromen te kunnen bijdragen. “Onze missie is om ieder kind een kans op kunst te geven, dus we hopen in de toekomst nog zoveel mogelijk kinderen en ouders te bereiken.”

beeld en tekst door de redactie van AT5 Wij Zijn Amsterdam